Tuzlu kurabiye ve poğaçayı arkadaşım canımcım Ebrucum bana geldiği zaman yapmıştım.
Yapımı oldukça basit ve çok lezzetli olan bu tuzlu kurabiye ve poğaçalar çok sevildi.Poğaçalarımı karışık yaptım bazılarının içlerini peynirli,bazılarını ise patatesli yaptım...
Tuzlu kurabiyelerimi ise zeytinli,kırmızı kurutma biberli ve patatesli yaptım.Çooook sevildi.
Diğer tariflerim için BURAYA bakabilirsiniz.
TUZLU KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
-Yarım paket eritilmiş margarin
-1 ç.b sıvıyağ
-5 tatlı k toz şeker
-1 tatlı k tuz
-1 yumurta sarısı içine(beyazı üstüne)
-Yarım kahve fincanı sirke
-1 çay k mahlep
-Yarım paket kabartma tozu
Susam yada çörek otu
TUZLU KURABİYE YAPIMI
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.İstediğimiz kalıplarla şekillendiriyoeuz. Önce yumurta akına sonra çörek otuna yada susama batırıp tepsimize diziyoruz.
175- 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
POĞAÇA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Yarım paket eritilmiş margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket ınstant maya
1 tatlı kaşığı mahlep
tuz,
1 yemek kaşığı şeker
Un(alabildiği kadar)
İÇ HARCI
Siz isteğe göre hazırlayabilirsiniz.
Peynir, maydanoz, eriyen peynir kaşar ve patates vee kaşar koyarak da yapabilirsiniz .
ÜZERİ İÇİN:
bol susam, yumurta sarısı
POĞAÇA YAPIMI
İlk olarak bir kap içerisinde maya, ılık su ve süt konulup karıştırılır daha sonra diğer malzemelerin hepsi karıştırılır ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır,üzerini bir bez örtün ve 30 dakika kadar dinlendirin.
Hamurdan parçalar koparın elle yuvarlak şekilde açın içine harç konularak iki ucu birleştirin. Poğaçanın üzerine yumurta sarısı sürülüp bol susam serpilin tepside 30 dakika bekletilir veya fırın biraz ısıtılır kapatılır tepsi fırına konulup 15 dakika hamurlar mayalandırılır. Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.Sıcakken servis ederseniz daha güzel oluyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder