29 Kasım 2008 Cumartesi


Bu Frambuazlı pastayı sevgili İnci arkadaşımın doğum günü için hazırlamıştım.
Bize akşam yemeğine gelmişlerdi.Ve doğum gününü 2 gün geçmişti bende akşam yemeğinden sonra bu hazırlamış olduğum sürpriz FRAMBUAZLI PASTAYI yaptım..
Çok kolay olan bu pasta tarifi şöyle

Pastamın yapılışı çok kolay tadı ise harika ve hafifdi...

FRAMBUAZLI PASTANIN YAPILIŞI

* 1 adet hazır kek

* 2 kase frambuaz

* Pudra şekeri

* Krem şanti

* Süt

İlk önce frambuazları 1 kasesi ile yarım bardak pudra şekerini blenderda çekiyoruz...Sonra kekimizin içine bu karışımı dağıtıp iyice emene kadar yayıyoruz...Daha sonra süt ile krem şantiyi hazırlıyoruz...Frambuazları pastamıza ekliyoruz...Üstünede krem şantiyi yayıyoruz...Ben üzerine pudra şekeride serpiyorum tadı daha da güzel oluyor.Daha sonra kekimizin diğer parçasını kapatıp geri kalan krem şantiyi pastamızın üstüne sürüyoruz...

Ve buzdolabında yaklaşık 2 saat beklettikten sonra servis yapıyoruz...BURADAN diğer pasta tariflerini bakabilirsiniz.

Bu pasta tarifini muzlu pasta,kivili pasta,kayısılı pasta,çilekli pasta,karışık meyveli pasta,Vişneli Pasta,Şeftalili Pasta olarak yapabilirsiniz.

Ayrıca bu frambuazlı pastayı doğum günü pastası olarakta yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

13 Kasım 2008 Perşembe

FIRINDA KÖFTELİ PATATES YEMEĞİ



FIRINDA KÖFTELİ PATATES YEMEĞİ VE ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
Fırında Köfteli Patates Yemeği Nasıl Yapılır ?diyorsanız
Bu yemek benim kurtarici ev yemeklerimden biri.İlk önce köftelerimi hazırlıyorum daha sonra borcama patateslerimi kesip ilave ediyorum.Üstüne köfteleri yerleştirip kestiğim domatesleri ekliyorum üzerine maydanoz ve biber de ekledikten sonra hazırladığım salçalı sosu döküyorum.
Ve fırına veriyorum.
KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Malzemeler
  1. 500 gr kıyma
  2. Bayat ekmek içi
  3. 1 orta boy rendelenmiş soğan
  4. ince kıyılmış maydanoz
  5. 1 diş sarımsak küçük kesilmiş
  6. kimyon,tuz,karabiber

Hazırlanışı
Tüm malzemeyi bir kapta yoğurun ve şekil verin. İster fırında isterseniz tava da az yağda kızartabilirsiniz. Afiyet olsun..

Bu arada gelelim ARPA ŞEHRİYELİ PİLAV YAPIMINA
2 bardak pirinci sıcak suda yıkayıp bir kapta yaklaşık yarım saat bekletiyoruz.Bu arada 3 bardak suyu kaynatıyoruz.Tenceremize yağ ilave edip arpa şehriyelerimizi ekleyip kavuruyoruz ve sonra süzdüğümüz pirinçleri ilave edip karıştırıp suyunu ilave ediyoruz.Bu arada ben üzerine 1-2 damla limon damlatıyorum ki pirinçlerim bembeyaz oluyor.Daha sonra tuzunu ilave edip pişiriyoruz.Piştikten sonrada demlenmesini bekliyoruz.

ARPA ŞEHRİYELİ PİLAV İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
2 bardak baldo pirinç
Arpa Şehriye
Tuz

3 bardak su kaynıyacak
Yağ
AFİYET OLSUN

10 Kasım 2008 Pazartesi

SU MUHALLEBİSİ













Bayramda su muhallebisi yapmıştım.Oldukça hafif oldu . Ayrıca gülsuyuda tatlıya harika bir tat verdi.Daha önce su muhallebisi hiç yapmamıştım biraz gülsuyundan çekiniyordum fakat tadı çok güzel oldu.Ayrıca yeni aldığım kek kalıplarını kullanarak bu hafif tatlımı süsledim.

SU MUHALLEBİSİNİN TARİFİNE GELİNCE
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı su
yarım çay bardağı buğday nişastası
yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı gül suyu
1 çay bardağı pudra şekeri

Öncelikle 2 su bardağı sütü 1.5 su bardağı su, yarım çay bardağı buğday nişastası, yarım çay bardağı unu muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebiyi suyla hafifçe ıslattığım kek kalıplarıma döktüm siz isterseniz bir tepsiye dökebilirsiniz.Biraz soğumasını bekliyerek buzdolabına alın.Buzdolabında soğuttuktan sonra çıkarın üzerine gül suyu gezdirin, pudra şekeri serpip ikram edebilirsiniz. Bu tarifimi daha öncede diğer sitem olan www.takiperileri.blogcu.com da da görebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

9 Kasım 2008 Pazar

ROKA SALATASI















Salata yemeği çok severim, özelliklede roka salatasını.Roka Salatasını daha çok balık çeşitleriyle çok yakıştırıyorum.Diette olanların birebir kurtarıcısı olan salatalar hem sağlıklı hemde istediğiniz çeşitlemelerle tadlarına ayrı bir güzellik de katıyoruz.
Gelelim Roka Salatamızın Tarifine
MALZEMELER
Roka
Permesan Peyniri
Salatalık
Biber
Kurutulmuş domates
Domates
Mısır
Zeytinyağ
Limon
Sarımsak

Rokayı ince ince dilimliyoruz...Üstüne peynir ve kurutulmuş biber,sarımsak,limon ,yağ ilave ediyoruz...Ve istediğiniz gibi kenarlarını süsliyebilirsiniz...AFİYET OLSUN